Vilka branscher kan använda schemaprogram?

Vårt program kan vi påstå passar de allra flesta branscherna. Nedan kan du läsa några exempel på hur vårt program kan användas i de olika branscherna.

Event

Ofta i eventbranschen gäller det att snabbt få in mycket personal för en kortare period.

Sportevent

Många av våra kunder som jobbar med eventpersonal använder vår sms-funktion väldigt flitigt.

Vi tar exemplet ”fotbollsmatch”, till detta event vet vi att vi behöver 38 stycken säkerhetsvakter och 10 stycken sjukvårdare. Då börjar man med att skapa två stycken pass, ett för säkerhetsvakterna och ett för sjukvårdarna. Nästa steg är att skicka ut passen. På passet för säkerheten fyller du i att du vill ha 38 stycken av detta pass och skickar sedan ut det till alla i rätt personalgrupp. Samma gäller för sjukvården. Att skicka rätt förfrågan till rätt personer är det enda du behöver tänka på, resten av bokningen sköter systemet. För varje svar som kommer in på ditt sms-utskick, lägger systemet själv in rätt pass på rätt person till alla pass/resurser är fyllda.

Om det finns personal som svarar efter det att passen är fyllda så kommer de få ett meddelande om att passet redan är bokat. Så det finns ingen risk för dubbelbokningar eller att man får fler personal än vad man behöver.

Personalkostnaderna är också viktiga har vi märkt, då man oftast har många timanställda som får olika mycket betalt. Man vill här ha en bra överblick så att personalkostnaden inte överstiger det uppsatta målet.

Vård och omsorg

Vård och omsorg är ett stort begrepp för en rad väldigt olika verksamheter och behov, men vi har märkt att det finns ett liknande grundbehov hos nästa alla av våra kunder inom denna bransch:

1.Man vet sitt behov och vill på ett tydligt sätt kunna se det framför sig.

2.Att kunna utgå från behovet när man schemalägger sin personal, kanske matcha en läkare med en ledig sköterska/skötare och på ett överskådligt sätt se vilka personal som finns tillgängliga.

3.En verksamhet med olika avdelningar där samma personal kan hoppa från en avdelning till en annan olika dagar samma vecka. Detta ska fungera smidigt och risken för en dubbelbokning av samma person på två olika avdelningar ska inte finnas.

4.Man vill enkelt hålla reda på olika faktorer (övertid, jour, sovande jour m.m) så personalen får korrekt lön i slutet av månaden.

Dessa fyra behov vi tagit upp tillsammans med många fler kan ni enkelt lösa i schemaprogram.

Hotell och restaurang

I schemaprogram finner ni vår stämpelklocka som följer Skatteverkets krav för

mobilt kontor

personalliggare, en modul som uppskattas av våra kunder i restaurangbranschen. Genom att ha all information ni behöver samlat i ett system går administration kring lön mycket snabbare.

Vi är även kompatibla med de flesta lönesystem, så för att effektivisera ytterligare kan ni putta in rätt filformat från oss som passar ert lönesystem, och sätta igång lönekörningen direkt och bli av med den manuella hanteringen varje månad, vilket sparar er tid och pengar.

Att hålla koll på omsättningsmål, resultat och personalkostnader är alltid en fördel för att veta att verksamheten ligger i fas. Ni ser dagens/veckans omsättningsmål eller resultat tillsammans med personalkostnaden i vår schemavy så ni direkt kan anpassa schemaläggningen efter dessa siffror.

Historiken spelar också en viktig del, då ni till exempel kan jämföra samma period men för ett år sedan, så ni snabbt har koll på förbättringar samt försämringar från förra året. Då tar ni ut en ekonomisk rapport att ha som underlag.

Att schemat är tillgängligt på webben för personalen är viktigt just i denna bransch har vi märkt. Förändringar kan ske snabbt och tätt inpå, då gäller det att personalen har det allra senaste schemat till hands så inga missförstånd sker.